Python 3 telepítése Windowsra

Ha programozni akarsz Python 3-ban, nem egy hátrány, ha van telepítve Pythonod. Állítólag. Van azon kívül még pár dolog, amit szerintem érdemes megértened és kipróbálnos és beállítanod, de nem túl sok.

(Ha Linuxod van, akkor ez a másik cikk a barátod)

Itt van neked öt videócska. Na lássuk:

 1. Python 3 és IDLE 3 telepítése – letölötd, Next-Next-Finish. Semmi extra.
 2. Kiterjesztések megmutatásának beállítása: Azt ugye tudod, hogy a fájlok tartalmára lehet a kiterjesztésekből következtetni. A Windows már úgy húsz éve úgy gondolja, hogy nem terheli az egyszeri felhasználót ezzel a nehéz és bonyolult dologgal, és a kiterjesztések nagy részét elrejti előled. Ha programozni akarsz, akkor ezen azért túl kell lendülnöd: szokjad csak, hogy a fájloknak kiterjesztése van:)
 3. Az első időkben – jó sokáig – olyan programokat írogatunk majd, amik a parancssorban futnak. Itt megmutatom, hogy mi is az a parancssor, és hogy miként indítható el program a parancssorból.
 4. Első programunk. Úúúúú!
 5. Itt meg kiderül, hogy miként néz ki belülről egy Python-program, meg az is, hogy mi a teendő, ha meg akarsz nyitni egy programot újra, mert szerkesztgetni akarod, vagy csak kíváncsi vagy rá, hogy miként működött.

Frissítés (2018. 09. 05.): Python 3.7 telepítése minden felhasználónak Windows 10 alatt videó.

Reklámok

Python 3 telepítése Windowsra” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Általános iskolai informatikatanár vagyok, és úgy döntöttem, hogy Python 3.7.0-val fogom a programozást tanítani. Otthon a Windows 10-es gépemen kipróbáltam, nagyon tetszett. Bent az iskolában, amikor a https://www.python.org/downloads/windows/ oldalról letöltött Pythont 3.7.0 “executable installert” rendszergazdaként telepítettem egy munkaállomásra, akkor hiába jelöltem be, hogy azon a gépen minden felhasználónak tegye fel, csak a rendszergazda profilmappájába telepített mindent, más felhasználó nem is látja a Pythont :-(.
  Hogyan lehetne megoldani ezt a problémát

  Kedvelés

   • Nem sokkal a hozzászólás megírása után rájöttem a megoldásra: Nem az “Install now”, hanem a “Customize installation” lehetőséget választottam, és ebben és a következő ablakban is minden négyzetet kipipáltam. Tökéletesen működik mindegyik felhasználónál.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s